Jonge jaren
Al van jongs af aan ben ik gek op muziek. Met mijn instrument panfluit heb ik mij verdiept in de klassieke muziek, volksmuziek en moderne muziek, vaak speciaal voor het instrument geschreven.

Doordat ik in 2007 de derde prijs behaalde in het Prinses Christina Concours werd mij de kans geboden veel concerten te geven. Zo heb ik veel podiumervaring kunnen opdoen tijdens mijn tienerjaren. Op mijn 17e studeerde ik naast de Havo aan het Conservatorium van Amsterdam bij Matthijs Koene.


Studeren!
Mijn interesse in muziek verbreedde zichwat resulteerde in de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Groningen.
Panfluit bleef mijn hoofdinstrument maar daarnaast kreeg ik onder andere les in didactiek, methodiek, zang, piano en koordirectie.

Tijdens mijn studie Docent Muziek heb ik een extra studie gevolgd, genaamd: Music and Dementia. Deze studie is gericht op het contact maken met ouderen die leven met (vergevorderde) dementie door middel van muziek.


Vandaag de dag

Na mijn studie ben ik doorgegaan in de koordirectie, wat zich ontpopte tot mijn grote passie.Via verschillende koren, cursussen, opleidingen en masterclasses (o.a. bij Capella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss) heb ik veel ervaring opgedaan en inmiddels heb ik de Master Koordirectie succesvol afgerond met een 9,5. Momenteel dirigeer ik een kamerkoor en ben ik actief bij verschillende ensembles, koren en orkesten in en rondom Zwolle. Mijn nieuwe project is Capella Zwolle – een semiprofessioneel kamerkoor op projectbasis met ambitie en een artistieke visie.

Naast mijn werkzaamheden als koordirigent ben ik werkzaam als docent muziek aan Stad en Esch te Meppel, en workshopleider/panfluitist bij projecten met ouderen met Dementie.

Bij interesse kunt u mijn uitgebreide CV opvragen door te mailen naar rachelmunneke@hotmail.com