Het werken met koor en orkest is mijn passie. Met een fijne sfeer in de repetities probeer ik de hoogst haalbare kwaliteit uit een koor te halen en daarmee fantastische muziek te maken. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om na te denken over de uitvoering van deze   muziek – op welke manieren kan klassieke muziek een bepaalde doelgroep bereiken? Een mooi voorbeeld daarvan is mijn afstudeerproject #Classic! van de master koordirectie.

Momenteel ben ik vaste dirigent van Capella Zwolle en Kamerkoor Vox Flevium, en vaste invaldirigent van het Zwols Vocaal Ensemble. In dit seizoen werk ik daarnaast ook geregeld met ‘Het Andere Koor’ en ‘Het Wagenings Symfonie Orkest (HAK/HWSO). Daarnaast werk ik regelmatig met andere koren en orkesten zoals Anthem, Zwols koor voor Kerkmuziek, het Leeuwarder Kamerkoor, en de Michaelscantorij van de Grote Kerk van Zwolle.

Capella Zwolle
Capella Zwolle is een kamerkoor op projectbasis met ambitie, een artistieke visie en met een semiprofessioneel karakter. Capella Zwolle biedt gevorderde zangers en professionals de gelegenheid uitdagende muziek op een hoog niveau uit te voeren.
Daarnaast is het doel van Capella om de fantastische muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek.

.

.
Kamerkoor Vox Flevium
Vox Flevium is een ambitieus kamerkoor in Swifterbant, die geniet van prachtige koorklanken in allerlei stijlen van de klassieke muziek. Van oude muziek tot hedendaags, niks gaat het koor uit de weg. Naast de ambitie vindt het koor het ook belangrijk tijd te maken voor gezelligheid, elkaar beter te leren kennen. Het gevolg: Vox Flevium is een erg hechte groep zangers, waar ik met veel plezier voor sta. Meer informatie: http://www.voxflevium.nl/

.

Het Zwols Vocaal Ensemble
Sinds 2019 ben ik vaste invaldirigent van het Zwols Vocaal Ensemble. Een heerlijk, ambitieus koor met gevorderde amateurzangers. Het koor is breed georiënteerd en zingt zeer gevarieerd repertoire, van prachtige polyfone renaissance-stukken, tot de fantastische mis in C van Mozart. Daarnaast is het koor gespecialiseerd in de Engelse Koormuziek.

 

HWSO/HAK
In 2019/2020 werk ik op regelmatige basis met het HWSO/HAK (Het Wagenings Symfonie Orkest en Het Andere Koor), om samen de Messa di Gloria van Puccini uit te voeren op 25 april. Een fijne, ambitieuze club waar ik met veel plezier mee werk.
Meer info: https://hwsohak.nl/