Leerlingen Stad & Esch

Stad & Esch is een ambitieuze middelbare school in Meppel heeft kunst in een hoog vaandel staan. In het midden in van de school, in het hart, volgen alle leerlingen in klas 1 en 2 vier kunstvakken – muziek, beeldende vorming, dans en theater. Dit midden van de school noemen we het ‘Hart van Ezinge’.

In de bovenbouw kunnen de leerlingen kiezen of
we een kunstvak als examenvak willen volgen.
De leerlingen die hiervoor hebben gekozen zullen meedoen met #Classic!

Leerlingen Bovenbouw Kunst Muziek
Een ware uitdaging – klassiek zingen! De leerlingen van de bovenbouwklas zijn dat nog niet per se gewend, maar gaan er mee aan de slag. Twee stukken uit #Classic zullen ze voorbereiden en uitvoeren op het concert!

Leerlingen Bovenbouw Kunst Beeldend
De bovenbouwleerlingen van Beeldende Vorming hebben zich verdiept in de componisten, de tijdsperiodes, de muziek en de teksten van #Classic en hebben letterlijk een beeld gevormd bij de muziek. Deze werken worden geƫxposeerd tijdens #Classic! zodat de muziek voor het publiek visueel wordt gemaakt.

Leerlingen Bovenbouw Kunst Dans
Dansen gebeurd altijd op muziek – waarom niet op klassieke muziek? Maar hoe doe je dat nou? Welke bewegingen passen? De leerlingen dans duiken in de muziek van #Classic en zullen antwoorden zoeken en vinden op bovenstaande vragen.

In onderstaand filmpje kunt u een beeld krijgen van het Hart van Ezinge – de kunstvakken van Stad&Esch.

Scroll Up